15 Травня 2019
Новини

У Львові незрячі напишуть диктант шрифтом Брайля

У Львові незрячі напишуть диктант шрифтом Брайля

У Львові незрячі писатимуть диктант шрифтом Брайля, змагатимуться у швидкості читання та визначатимуть найкращу господиню.

Громадська організація «Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» для незрячих мешканців Львова організовує низку цікавих конкурсів та заходів, – інформує прес-служба Львівській міськраді.

Як розповіли в УТОС, уже в травні відбудеться три цікаві атракції. Зокрема, 16 травня о 12.00 год. відбудеться конкурс «Читання шрифтом Брайля». 21 травня о 12.00 год. відбудеться конкурс «Галицька господиня». А 23 травня о 12.00 год. люди з інвалідністю по зору змагатимуться у конкурсі «Українська писемність шрифтом Брайля». Усі ці заходи відбуватимуться в приміщенні спецбібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, що на вул. Січових Стрільців, 5. А фінансову підтримку цих заходів здійснюватиме управління соціального захисту Львівської міської ради.

«Наше управління завжди радо, у тому числі й фінансово, підтримує заходи, які організовує Львівська територіальна первинна організація УТОС. Адже ці заходи завжди цікаві та актуальні. Знову ж таки, ми розуміємо важливість такого роду конкурсів для незрячих людей. Його учасники, до речі, завжди демонструють глибокі знання української мови та кулінарні таланти», – зазначив начальник управління соціального захисту ЛМР Ігор Кобрин.

Довідка

Громадська організація «Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» є неприбутковою громадською організацією і налічує понад 700 осіб з порушенням зору 1 та 2 груп. Свою діяльність організація провадить з листопада 1939 року як осередок незрячих на Львівщині, а з 1959 року — як окремий структурний підрозділ Всеукраїнської організації УТОСу.

Основними статутними завданнями організації є соціальний захист людей з інвалідністю по зору, їх медична, трудова та творча реабілітація, адаптація до умов зовнішнього середовища, інтеграція у здорове суспільство, підтримка культурного та освітнього розвитку, матеріальна підтримка особливо потребуючих членів організації.

Читайте також:

Чи адаптовані луцькі вулиці для незрячих?

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, диктант
В тему

Останні матеріали