6 Листопада 2019
Новини

Уряд створив комісію, яка перевірить українців на знання мови

Уряд створив комісію, яка перевірить українців на знання мови

Кабінет міністрів сьогодні, 6 листопада, створив Національну комісію зі стандартів державної мови.

Про це повідомляє ТСН.

Комісія перевірятиме рівень володіння державною мовою для набуття громадянства України чи зайняття визначених законом посад.

«Кабінет міністрів України також розпочав формування стратегії у сфері культури і мистецтва, якому передуватиме проведення соціологічного дослідження для забезпечення доступу громадян до споживання культурних послуг, доступу до мистецтва», - додали у відомстві.

Нагадаємо, у квітні парламент України ухвалив законопроект про українську мову. Рішення підтримали 278 народних депутатів. Очікується, що буде створено Інститут уповноваженого із захисту державної мови. Відповідальність за порушення норм закону також передбачена.

Втім автори документи запевняють, що всі страшилки про мовний закон, - це неправда. За ґрати нікого не саджатимуть, штрафи відклали на три роки. Передбачили безкоштовні курси української для дорослих. Найбільш пильним око закону про мову буде до посадовців та публічної сфери. 

Зеленський пообіцяв переглянути ухвалений закон про українську мову на дотримання Конституції та відповідності інтересів усіх громадян України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українська мова, Політика, Україна
В тему