4 Листопада 2019
Новини

У Луцьку хочуть реалізувати новий туристичний проект: лавка-книжка та інформаційний кіоск

У Луцьку хочуть реалізувати новий туристичний проект: лавка-книжка та інформаційний кіоск

У Луцьку триває голосування за проекти «Громадського бюджету». Лучани мають шанс втілити у життя свої задуми за кошти з міського бюджету.

Один з проектів на конкурс подала лучанка Мирослава Будчик. Ідея її проекту під №41 полягає у створенні #МістоNEWS, використання його як місця для соціальної активності та творчої привабливості міста: встановлення арт-лавки у формі книжки та інформаційний кіоск з картами туристичних маршрутів, інформацією про місто, майбутні події у місті тощо.

Підтримати даний проект можна перейшовши за посиланням проекту #МістоNEWS.

«Світ безперервно вдосконалюється і наш проект являє собою результат таких змін. Та й зрештою, чому б Луцьку не додати в свою туристичну привабливість ще одну родзинку?! Встановлення арт-лавки та сенсорного інформаційного кіоску можуть бути гарним доповненням до індустрії гостинності в м.Луцьку. Реалізація проекту дозволить #МістоNEWS стати громадським публічним простором для змістовного дозвілля на свіжому повітрі. Даний проект по благоустрою допоможе населенню підняти рівень комфорту перебування у центральній частині міста та стане улюбленим місцем для відпочинку лучан та гостей міста» – зазначають в описі проекту.

Театральна площа міста є однією з найбільш привабливих місць м.Луцька для прогулянок. Так як встановлені на площі лавки на низькому експлуатаційному рівні, центр втратив свій вигляд: необхідні роботи по встановленню нових архітектурних елементів. Згідно з проектом на цьому людному місці у центрі Луцька пропонуємо облаштувати лавочку-книгу та інформаційний кіоск за адресою пр. Волі, 2.

Лавка-книга буде присвячена заслуженому діячу мистецтв України, члену Національної спілки письменників України, почесному громадянину Луцька Петру Петровичу Маху. Це дозволить будь-якому перехожому прочитати відомий вірш Петра Петровича «Ожини» або ж люди зможуть почитати книгу на книзі. Маємо надію, що відпочиваючі городяни і гості Луцька позитивно сприймуть таку незвичайну лавку – перехожі зупинятимуться, щоб почитати вірш волинського письменника, або ж схочуть сфотографуватись на лавочці чи просто посидіти на них.

Сенсорний інформаційний кіоск може бути гарним доповненням до індустрії гостинності в м.Луцьку. Тут буде інформація про музеї міста, фестивалі, заклади громадського харчування, можливості активного відпочинку, дитячого туризму, лікарняні установи, вокзали та майбутні події Луцька. Кіоск і лавку потрібно встановити у центральній частині міста, біля бібліотеки для юнацтва, що на пр.Волі, 2. Працюватиме він цілодобово. Відмінна особливість і перевага кіоску – це антивандальна поверхня екрану, здатна протистояти механічним пошкодженням.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, туризм
В тему