31 Жовтня 2019
Новини

Яким буде центр Луцька після реконструкції (фото)

Яким буде центр Луцька після реконструкції (фото)

Архітектори підготували вісім проєктів облаштування Театрального майдану у Луцьку. Проєкти розмістили на вулиці Лесі Українки, аби лучани могли ознайомитись з ними і дати свої зауваження.

Стенди пробудуть у центрі міста два тижні, повідомляє Перший.

Після цього, як розповів радник міського голови Ігор Поліщук, журі конкурсу обере переможця. За перше місце автор проєкту отримає 75 тисяч гривень, за друге – 50 тисяч, третє – 25 тисяч гривень.

Що пропонують архітектори

Всього подали вісім концепцій облаштування головної площі Луцька. Усі проєкти за умовами конкурсу подані анонімно, аби оцінювання було об’єктивним. Архітектори передбачили розташування фонтану та існуючих будівель. Деякі проєктанти обмежились озелененням та вуличними меблями, інші – пропонують добудувати, наприклад, будівлю «Ощадбанку» до 14 поверхів та звести підземне кафе на місці громадської вбиральні. Також у концепціях передбачені різні зони відпочинку – під накриттям і без.

Чи будуть втілювати проєкт-переможець

«Необов’язково якийсь з проєктів буде повністю реалізований. В умовах конкурсу прописано, що ми можемо взяти декілька ідей, які нам подобаються, з різних концепцій. Майже в кожному проєкті є речі, які реалізувати дуже складно і дорого», – пояснює Ігор Поліщук.

З його слів, реконструкція Театрального майдану може розпочатись навесні наступного року, якщо дозволятиме міський бюджет.

Свої зауваження до проєктів лучани можуть надсилати на електронну адресу dm@lutskrada.gov.ua

центр

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, реконструкція, ігор поліщук
В тему

Останні матеріали