31 Жовтня 2019
Новини

Національним інститутом раку опікуються небіжчики

Національним інститутом раку опікуються небіжчики
 
До наглядової ради Національного інституту раку входять міністр охорони здоров’я часів прем'єра Миколи Азарова Олександр Аніщенко, колишні депутатки «Партії регіонів» Інна Богословська та Тетяна Бахтєєва, академік Євген Патон і двоє людей, які вже померли.

Як передає «Слідство.Інфо», склад наглядової ради не змінювався з 2011 року, - пише Громадське.

Її склад затверджував колишній прем'єр-міністр Микола Азаров. До органу ввійшла Тетяна Бахтєєва — голова комітету Ради з питань охорони здоров’я у 2006-2014 роках та депутатка від «Опозиційного блоку» у 8 скликанні парламенту.

Читайте також

Бахтєєва розповіла «Слідству.Інфо», що не розуміє, чому МОЗ і Кабмін не затверджують новий склад наглядової ради Інституту раку. 

«Я там була без моєї згоди. Просто зробили такий запис», — сказала вона.

До складу наглядової ради також входить міністр охорони здоров'я у 2011-2012 роках Олександр Аніщенко, депутатка Верховної Ради від «Партії регіонів» Інна Богословська та президент Академії наук України Євген Патон.

Також членом наглядової ради є Григорій Бондар, який помер у 2014 році. Коли затверджували склад ради, Бондар був генеральним директором Донецького обласного клінічного протипухлинного центру. Немає серед живих й іншого члена ради — оперного співака Дмитра Гнатюка.  

Читайте також

Головний лікар Інституту раку Андрій Безсоненко сказав «Слідству.Інфо», що наглядова рада не працює з 2015 року. Він припустив, що це може бути пов’язано зі зміною керівництва закладу.

Директором інституту в 2015 році стала онколог Олена Колесник. Вона мала б ініціювати перегляд цього питання та разом з МОЗ подати на затвердження Кабміну новий склад ради.

«Я ініціювала три рази (створення нової громадської ради — ред.). Пані Супрун була проти», — сказала Колесник.

Наглядова рада Національного інституту раку повинна слідкувати за управлінням майном інституту, проведенням закупівель та контролювати діяльність закладу.

МОЗ направило до правоохоронців результати аудиту в Національному інституті раку.
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рак, моз
В тему

Останні матеріали