30 Жовтня 2019
Новини

Британська Колумбія визнала Голодомор актом геноциду українців

Британська Колумбія визнала Голодомор актом геноциду українців

Провінція Британська Колумбія, що на заході Канади, визнала Голодомор актом геноциду українців.

Про це УНН у листі повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко, та додав відповідний законопроект про одностайну підтримку депутатів.

«Законодавча асамблея канадської провцінції Британська Колумбія ухвалила Закон про День пам’яті українського Голодомору, який визнає геноцидом штучний голод 1932-33 років», – йдеться у повідомленні.

За повідомленням Посольства України у Канаді, голосування пройшло 29 жовтня (увечері за київськом часом).

«Голодомор був навмисно спланованим та здійсненим радянським режимом, щоб системно знищити прагнення українського народу до вільної та незалежної України», – йдеться у тексті законопроекту.

Закон встановлює, що кожну четверту суботу листопада Британська Колумбія офіційно відзначатиме День пам’яті жертв Голодомору в Україні та геноциду.

«Це дуже шляхетний і важливий жест, — сказав Шевченко. — Перша версія законопроекту про Голодомор з’явилася у провінції 10 років тому. Сьогодні бачимо результат довгої роботи української громади і всіх прихильних до України канадців».

Британська Колумбія стала шостою провінцією Канади, що визнала Голодомор актом геноциду. На державному рівні закон про Голодомор діє у Канаді з 2008 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: голодомор, україна, Світ
В тему