24 Жовтня 2019
Новини

Які продукти дозволять зберегти нирки здоровими

Які продукти дозволять зберегти нирки здоровими

Люди, які дотримуються дієти, багатої фруктами, овочами, цільнозерновими продуктами і молочними продуктами з низьким вмістом жиру, з меншою ймовірністю можуть захворіти хронічним захворюванням нирок, ніж ті, хто відмовляється від цих продуктів на користь солодощів і м’яса.

Про це пишуть Новости Ю.

У порівнянні з людьми, які схильні уникати фруктів і овочів і накопичувати свої тарілки з цукром і червоним м'ясом, у тих, хто мав більш здорову дієту з великою кількістю продуктів, рекомендованих для зниження ризику різних хронічних захворювань, ймовірність розвитку хронічної хвороби нирок на 30% нижче. і на 32% менше ймовірна наявність білка в сечі, викликаного пошкодженням нирок.

«Не існує універсальної дієти, що підходить для всіх, і це дослідження підтверджує, що можна знизити ризик пошкодження нирок, якщо люди знайдуть здоровий спосіб харчування з високим вмістом овочів, фруктів, бобових, горіхів, жирні молочні продукти, незбиране зерно і риба - і мало червоного і обробленого м'яса, цукру і солі », - сказав співавтор дослідження Джеймон Келлі, лектор по громадській охороні здоров'я і харчування в Університеті Квінсленда в Брісбені, Австралія.

«Ми не досліджували, чи впливає вміст калорій в споживаних продуктах в цілому на результати, так як таргетування калорій змушує нас бути дуже цілеспрямованими щодо одного поживної речовини», - сказала Келлі. - Здорова дієта, природно, містить мало шкідливої ??їжі і шкідливих для здоров'я жирів, які є основними причинами надмірного споживання калорій в західній дієті ».

Келлі і його колеги проаналізували дані 18 раніше опублікованих досліджень із загальним числом понад 630 000 дорослих без захворювання нирок. За учасниками стежили в середньому десять років.

Для оцінки дієти дослідники оцінювали харчові звички учасників на основі того, скільки вони споживали основних продуктів, що становлять здорову для серця дієту, таку як середземноморська дієта і дієта DASH, рекомендована Американської кардіологічної асоціацією. Вони також вивчили, наскільки ретельно люди йдуть вегетаріанської дієти або іншим дієтичним рекомендаціям для оптимального здоров'я.

Одне з обмежень аналізу полягає в тому, що в невеликих дослідженнях використовувалися різні методи оцінки того, наскільки тісно люди дотримувалися різних моделей здорового харчування, відзначають дослідники в Клінічному журналі Американського товариства нефрологів.

«Здається, не існує єдиної ідеальної дієти для здоров'я нирок. Замість цього, є кілька варіантів здорового раціону харчування, з яких можуть вибирати пацієнти, в тому числі середземноморська дієта і дієти, що відображають національні рекомендації по харчуванню », - говорить Кейсі Ребхольц, автор редакційної статті, що супроводжує дослідження, і дослідник в Школі Блумберга імені Джона Хопкінса. Громадська охорона здоров'я в Балтіморі.

«Спільними рисами цих здорових раціонів харчування є високе споживання фруктів, овочів, цільного зерна, горіхів, бобових і риби, а також обмежене споживання червоного і обробленого м'яса, натрію і солодких напоїв і продуктів харчування», - сказав Ребхольц.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: цікаво знати, здоровий спосіб життя, Здоров'я, продукти, медицина
В тему