22 Жовтня 2019
Новини

М’ясо в дитсадки на Волині мав постачати підприємець без документів

М’ясо в дитсадки на Волині мав постачати підприємець без документів

На Волині розірвали договір із підприємцем, який, всупереч закону, брався поставляти м’ясо в старовижівські дитсадки.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Прокурори встановили, що Старовижівська селищна рада в травні 2019 року безпідставно уклала з підприємцем договір на закупівлю м'яса для харчування дітей у дошкільних навчальних закладах.

Переможець закупівель в порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» не надав тендерному комітету селищної ради обов’язкові документи, що підтверджують наявність обладнання та матеріально-технічної бази для зберігання м'яса, працівників відповідної кваліфікації, спеціального та сертифікованого транспортного засобу для поставки м'яса у навчальні заклади.

Окрім того, підприємець не надав документи, що підтверджують походження м'яса, а також відповідні сертифікати про його якість.

Прокурори ж в органах державної влади та контролю з'ясували, що переможець закупівлі і не міг подати необхідні документи через їх відсутність, а також не мав технічної можливості забезпечити поставку м'яса для харчування дітей.

Задля недопущення безпідставного витрачання бюджетних коштів, а також упередження порушення прав дітей на якісне та безпечне харчування, Ковельська місцева прокуратура у вересні 2019 року пред’явила позов про визнання недійсними протоколу тендерного комітету та договору про публічну закупівлю м'яса.

Усі позовні вимоги прокуратури відповідачі виконали добровільно і суд закрив провадження в справі.

Таким чином, завдяки своєчасному втручанню органів прокуратури області попереджено незаконне використання бюджетних коштів на суму майже 300 тис. грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тендер, Волинь, прокуратура, Волинь
В тему

Останні матеріали