22 Жовтня 2019
Новини

Богдан хоче перевірити слуг на детекторі брехні

Богдан хоче перевірити слуг на детекторі брехні

Офіс Президента наполягає на тому, щоб народні депутати від фракції «Слуга народу», які входять до складу фінансового комітету Верховної Ради, пройшли детектор брехні.

Про це повідомив народний депутат від партії, заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

«Спілкувався з керівництвом партії СН і з'ясував, що Офіс Президента дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні», - написав Дубінський.

З його слів, причина цього - у зверненні до Офісу Президента декількох депутатів, «яким не сподобалося голосування членів комітету, де було прийнято рішення про знищення монополії на оціночну діяльність т.зв. майданчиків Яценка + демонополізації ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА».

«При чому, саме в частині системи Prozorro, яку деякі депутати СН вважають недоторканною. І готові заради цього звинуватити колег в отриманні хабарів за голосування», - зазначив нардеп.

При цьому, колишній віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко у Facebook заявив, що ОП висунув підозру 11 нардепам зі «Слуги народу».

«Офіс Президента висунув підозру 11 народним депутатам України від партії «Слуга народу»! ?Іх звинувачують в отриманні 30 000 доларів (кожному) за голосування проти одного антикорупційного законопроекту на засіданні Комітету Верховної Ради.

Офіс вимагає від депутатів-слуг пройти детектор брехні (поліграф)... Депутати від СН пропонують пройти детектор керівництву Офісу Президента!»- написав Розенко.

Нагадаємо, з початку каденції ВР 9-го скликання працювала в «турборежимі» прийняття законів. Уже в середині жовтня парламент перейшов на планової роботи, відмовившись від "турборежиму".

У самій "Слузі народу" визнали, що "турборежим" дає негативні наслідки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, президент
В тему