22 Жовтня 2019
Новини

ТОП-3 напоїв, що продовжують життя

ТОП-3 напоїв, що продовжують життя

Збалансований і здоровий спосіб життя позитивно впливає на тривалість життя.

Зокрема, дослідження показали, що вживання молока знижує ймовірність смерті від таких захворювань як ішемічна хвороба серця та інсульт до 15-20%, пише Ukrhealth.

Апельсиновий сік також пов’язаний з безліччю переваг для здоров’я, серед яких захист від онкологічних захворювань і цукрового діабету. Це пояснюється знаходженням у ньому великої кількості антиоксидантів, які захищають клітини організму від дії вільних радикалів — молекул, що утворюються, коли тіло піддається впливу тютюнового диму та радіації, інших негативних факторів.

Завершує список ключових напоїв, які сприяють збільшенню тривалості життя, кава, що підтверджено експериментально. Багатоетнічне когортне дослідження, проведене вченими з Університету Південної Каліфорнії, в якому брали участь понад 215 000 осіб, показало, що вживання асоціюється з більш низьким ризиком смерті внаслідок хвороб серця, раку, інсульту, цукрового діабету, а також респіраторних і ниркових захворювань.

При цьому медики не радять зловживати нею, рекомендована норма – 2 або 3 чашки в день. Вважається, що така дія пояснюється наявністю в каві фенольних сполук і антиоксидантів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кава, молоко, здоровий спосіб життя, алкоголь
В тему