20 Жовтня 2019
Новини

«Людина в чорному»: на Донбасі знайшли мертвим агента ФБР (фото)

«Людина в чорному»: на Донбасі знайшли мертвим агента ФБР (фото)

У підконтрольному бойовикам селі на Донеччині виявили тіло агента ФБР Біллі Рейлі, зниклого три роки тому.

На Донбасі знайшли тіло зниклого три роки тому співробітника Федеральної служби безпеки США Біллі Рейлі. Агент був жорстоко убитий, а його труп виявили на окупованій частині Донбасу, передає «РБК-Україна».

Американське видання Wall Street Journal провело власне розслідування і опублікувало його результати.

Біллі Рейлі був позаштатним співробітником ФБР. У 2015 році він поїхав на Донбас і практично відразу зник. Згідно з інформацією видання, американець був фахівцем по Близькому Сходу – він стежив за ісламськими терористами і викривав тих, хто цікавиться джихадом.

Рейлі вирушив на ростовську базу сепаратистів «Новоросія» після того, як був збитий малайзійський Boeing. І незабаром зник при загадкових обставинах. Американські журналісти з’ясували, що агент Рейлі був жорстоко убитий.

Тепер у ФБР заперечують причетність до відрядження свого позаштатного співробітника, а його поїздку називають самовільною. Крім того, після публікації результатів розслідування, вербувальник «Новоросії» заявив, що Рейлі нібито живий, а до його зникнення причетні росіяни «з контори».

За даними Wall Street Journal, куратор Рейлі попросив його зайнятися розслідуванням катастрофи Boeing 777. Тоді ж Рейлі дізнався, що його прадід був уродженцем Донбасу.

Рейлі на Курському вокзалі в Москві перед поїздкою в Ростов
Рейлі на Курському вокзалі в Москві перед поїздкою в Ростов

Взимку 2015-го Біллі сказав батькам, що поїде в Росію. На територію Донбасу він планував потрапити через Ростов з автоколоною з «гуманітаркою». Крім того, Рейлі нібито заповнив анкету добровольця «Новоросії».

Батьки в пошуках сина прилетіли в Росію, а далі поїхали на окупований Донбас
Батьки в пошуках сина прилетіли в Росію, а далі поїхали на окупований Донбас

Розслідування дійшло висновку, що 15 травня 2015 року агент ФБР прилетів до Москви, де на Курському вокзалі зустрівся з вербувальником Михайлом Полинковим (на прізвисько «Хрусталик»). А 25 червня Рейлі намагався перетнути український кордон разом з російськими найманцями. Після цього зв’язок з агентом ФБР обірвалася.

Фото «позаштатного агента ФБР» із сімейного архіву
Фото «позаштатного агента ФБР» із сімейного архіву

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, спецслужби, сша, україна
В тему