17 Жовтня 2019
Новини

У Сумах малолітні живодерки знімали, як топлять тварин у криниці (відео)

У Сумах малолітні живодерки знімали, як топлять тварин у криниці (відео)

Тепер  обом «героїням» світить позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

У Сумах після оприлюднення у кількох соціальних мережах відео, на якому юні дівчата на камеру топлять у криниці кошенят і сміються, розпочали кримінальне провадження, передає «Перший.com.ua».

Про це на своїй сторінці у Facebook ввечері, 16 жовтня, повідомила речниця прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

«Щойно за фактом жорстокого поводження з тваринами розпочато кримінальне провадження. Відомості до ЄРДР внесено за ч. 3 ст. 299 КК України. Мова йде про оприлюднене на сторінці у Фейсбук відео, на якому дві дівчини кинули в колодязь двох кошенят. Попередньо з’ясовано, що подія сталась у м. Суми. Інші обставини, а також особи дівчат буде встановлено в ході слідства», – написала Науменко.

Вона також повідомила, що розслідуватиме справу Сумський відділ поліції за процесуального керівництва Сумської місцевої прокуратури.

Раніше в Instagram, Facebook та YouTube з’явилося відео, як дівчата вкидають до колодязя двох котів.

«Судячи із задоволеного вигляду дівчат, саме так вони розважалися. В кінці запису після падіння тварин у колодязь чути сплеск води та звучить ненормативна лексика з вуст однієї зі зловмисниць», – йдеться у повідомленні.

Це відео викликало шквал обурення користувачів соцмереж, які вимагають від правоохоронців ідентифікувати зловмисниць і притягти їх до суворої відповідальності. Багато дописувачів не соромиться у своїх коментарях нецензурних висловів та заявляє про готовність до самосуду. Тим часом у групі «Безпечне місто Суми» в мережі Telegram її учасники зазначають, що ідентифікували обох дівчат зі скандального ролика.

Також знайомі цих дівчат розмістили в соцмережах фото і контактні дані правопорушниць. З’ясувалося, що обидві навчаються на першому курсі Сумського вищого професійного училища будівництва і дизайну. Пізніше речниця ГУНП у Сумській області Ельвіра Біганова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що «особи дівчат встановлені».

Однак із запису можна сказати, що учасників події було не менше ніж  троє, адже, однозначно, на місці був і автор відеозйомки, який знімав обох дівчат із котами на руках у повний зріст, тож самі себе фільмувати ті не могли. Про автора відео Біганова наразі нічого не повідомляє.

Жорстоке поводження з тваринами (ч. 3 ст. 299 ККУ) в Україні карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тварини, знущання над тваринами, суми
В тему