16 Жовтня 2019
Новини

Росія прагне продовження війни, – Портников

Росія прагне продовження війни, – Портников
 
Член Ради Федерації Франц Клінцевич стверджує, що вимога України про ліквідацію «народних республік» призведе до того, що «війна, в якій практично кожен день гинуть люди, триватиме».

Інший представник верхньої палати російських Федеральних зборів - відправлений до Ради Федерації окупованим Кримом Сергій Цеков вважає, що українська влада не хоче «дотримуватися формули Штайнмаєра, на яку буквально тиждень тому дала згоду», - пише на Еспресо Віталій Портников. 

Заяви обох «сенаторів» транслюють російські медіа, щоб створити у своїх глядачів і читачів уявлення: Київ не хоче закінчення війни, він намагається знищити «найдорожче» - «народні республіки» Донбасу!

Але в Мінських угодах зроду немає ніяких «народних республік». Від слова «зовсім». І у «формулі Штайнмаєра» немає ніяких «народних республік». В обох випадках мова йде виключно про вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей, які окуповані Росією. Про вибори до органів місцевого самоврядування, а не в органи якоїсь там «державної влади».

Під угодами є підписи обох донбаських бандитів - Захарченка та Плотницького. Вони, кажуть, не хотіли підписувати - але Путін гримнув і маріонетки слухняно підписали. Визнали, що їх насправді немає. І наступники Захарченка та Плотницького -Пушилін і Пасічник, теж визнають Мінські угоди і вимагають від України їх виконання - тобто демонтажу так званих «народних республік».

Так чому ж російські «сенатори» брешуть? Чому стверджують, що ліквідація "народних республік" - звичайний наслідок виконання Мінських угод - це "продовження війни"?

А тому, що Кремль не збирається ці угоди виконувати і "республіки" ліквідувати. Москві важливо, щоб Україна виконала "свою частину" Мінських угод - відвела війська від лінії розмежування, надала окремим районам особливий статус, закріпила це рішення в законодавстві і Конституції.

Навіщо?

А тому, що такі дії неминуче призведуть до протистояння в Україні, масових протестів і можливого краху влади. І Росія отримає можливість створити на території України ще кілька "народних республік". Саме в цьому суть російських намірів: Москва не збирається ліквідовувати "народні республіки" Донбасу, як не збирається ліквідовувати "Придністровську Молдавську Республіку", Абхазію або Південну Осетію. Москва готується до продовження війни, до нових територіальних захоплень. І її високопоставлені представники кажуть це відкритим текстом.

Українці, які не хочуть цього чути і розуміти, заплатять за свою дурість зовсім не зменшенням зарплат і пенсій, як нас лякає міністр закордонних справ Вадим Пристайко. Вони заплатять втратою житла і роботи, своїми життями і життями своїх близьких - тим, чим завжди платить той, хто хоче не оборонятися, а домовлятися з хитрим і жорстоким ворогом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, війна на сході україни
В тему

Останні матеріали