11 Жовтня 2019
Новини

Українських протестувальників побили через курдів

Українських протестувальників побили через курдів

У Києві біля посольства Туреччини сталися сутички під час акції протесту проти військової операції на півночі Сирії.

Про це з посиланням на одну з організаторів акції Наталію Луньо повідомляє Громадське.

За її словами, кілька десятків людей прийшли на акцію під посольством Туреччини, щоб висловити протести проти операції Туреччини в Сирії і «геноциду курдів».

«Ми вимагаємо від Туреччини припинити вторгнення в північну Сирію. Ми вимагаємо, щоб Туреччина припинила війну, в якій нібито бореться з терористами. Ми вимагаємо припинити знищення курдів», - зазначила Луньо.

Під час акції кілька людей, які вийшли з території посольства, напали на мітингувальників і рвали їхні плакати. Одну з протестувальниць вдарив в обличчя чоловік, який потім забіг на територію посольства.

Поки невідомо, є ці люди представниками посольства або вони просто перебувають на його території.

За словами організатора акції, під час сутичок біля посольства були два представники Нацгвардії, «але якось так сталося, що вони дозволили цим людям повернутися на територію посольства».

Зараз на місце події прибули поліцейські і з'ясовують всі обставини події.

Ми писали, що 9 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про початок нової військової операції в Сирії під назвою «Джерело миру». Її метою є створення на півночі Сирії буферної зони, куди зможуть повернутися біженці.

Потім президент США Дональд Трамп заявив, що пора повернути американських військових додому, і тепер з ІДІЛ повинні розбиратися Туреччина, Європа, Сирія, Іран, Ірак, Росія і курди.

Таким чином він залишив курдів без військової допомоги США.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: акція протесту, туреччина, сирія, напад, Надзвичайні події
В тему