11 Жовтня 2019
Новини

В ОРДЛО звільнять всіх бойовиків без російського громадянства

В ОРДЛО звільнять всіх бойовиків без російського громадянства

Командування бойовиків терористичних псевдореспублік «ДНР» і «ЛНР» планує звільнити всіх «силовиків», які не отримають російський паспорт до кінця року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За даними української розвідки, ватажки терористичних угрупувань вводять практику щомісячного заслуховування на «атестаційних комісіях» тих командирів з'єднань і частин російсько-терористичної армії «ЛДНР», в яких показник «паспортизації» буде поганим, з подальшим прийняттям рішень про накладення стягнень аж до звільнення з військової служби.

«Крім того, до 1 листопада до всіх так званих «силовиків» буде доведено під розпис персональне попередження про звільнення зі служби в разі неотримання російського громадянства до кінця поточного року», - повідомляє Міноборони України.

Окрім того російські окупаційні адміністрації з 1 жовтня почали так званий «перепис населення» на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях. Перепису підлягають всі, хто був прописаний до 2014 року на тимчасово окупованих територіях. 

Під час анкетування місцевих жителів збирається як традиційна інформація про вік, національність, освіту, так і специфічна, що стосується офіційного або неофіційного працевлаштування та питання, пов'язані з громадською активністю. Анкетування у певної частини громадян викликало обурення, так як ці дані можна використовувати для формування персоніфікованих досьє і надалі - для обмеження прав і свобод населення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донбас, силовики, ато
В тему