7 Жовтня 2019
Новини

«Замануха» для Зеленського: експерт пояснив, чому українська влада наполягає на виборах

«Замануха» для Зеленського: експерт пояснив, чому українська влада наполягає на виборах

Погоджуючись на «формулу Штайнмаєра» та на проведення виборів в ОРДЛО, президент України Зеленський розраховує на перемогу у цих районах своєї партії «Слуга народу».

Таку думку висловив політолог, аналітик Інституту євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач в ефірі програми «Студія Захід» з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

«Я думаю, що президент Зеленський, коли погоджується на вибори на Донбасі, він політично наївно сподівається, що його партія «Слуга народу» ці вибори виграє. І я думаю, що саме це і є головною ілюзією чи головною «заманухою» для Зеленського, щоб він ішов, їхав на цьому ескалаторі до капітуляції», - пояснив експерт.

«Він думає, що він там виграє вибори, бо він думає, що то будуть вибори», - наголосив Горбач.

Однак, за п’ять з половиною років російської окупації в окремих районах Донецької та Луганської областей встановлено зовсім інші порядки, додав він.

Крім того, є питання щодо можливості вільного волевиявлення місцевих виборців - за умов присутності окупантів та колаборантів, а також питання діяльності і персонального складу майбутніх виборчих комісій.

«На цій території живуть реальні, конкретні люди, які конкретно будуть організовувати цей виборчий процес, конкретно будуть рахувати, висувати кандидатів і все інше. Будуть конкретно імітувати цей виборчий процес. І це будуть не українці. Це не буде Українська держава. Це будуть робити росіяни руками місцевих маріонеток», - заявив Горбач.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: слуга народу, вибори ордло, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали