4 Жовтня 2019
Новини

Танцівниці і родичі: кого «слуги» зробили помічниками в Раді (відео)

Танцівниці і родичі: кого «слуги» зробили помічниками в Раді (відео)

Один нардеп може мати до 31 помічника, ним може стати громадянин України з середньою спеціальною чи вищою освітою. Важлива умова – вільне володіння державною мовою.

Про це йдеться в сюжеті ICTV.

До чотирьох помічників нардеп може оформити в штат, інші працюють на громадських засадах.

На штатних помічників з державного бюджету виділяється приблизно 40 тис. грн у місяць.

Депутат сам вирішує, чи всю цю суму платити одному помічнику, чи розбити на декількох.

Помічник має допомагати депутату в законотворчій роботі, обробляти звернення громадян, організовувати комунікацію.

«Для цієї посади важливо вміти працювати з законопроектами, доопрацьовувати їх, дивитись і показувати, які ризики несе той чи інший законопроект. Друга сфера – це документообіг», – пояснює політик Андрій Парубій.

Кого обрали помічниками депутати цього скликання:

Миколі Тищенку на платній основі допомагає 22-річна фотомодель Мар’яна Михолап. Вона брала участь у відборі на конкурс «Міс Україна». У 2017 році закінчила факультет економічної кібернетики.

Депутат від «Слуги народу» Ростислав Тістик із Львівської області обрав у помічниці 23-річну інстаграм-блогерку Ольгу Гадовську.

А його однопартійцеві Олексію Мовчану, допомагає 24-річна танцівниця Валерія Гриценко. Останнім часом дівчина шукала роботу організатора свят, але пішла працювати в Раду.

Окрема частина помічників – родичі нардепів чи їхніх друзів. Син першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра Микита працює помічником народного депутата Юрія Киселя.

Екс-кварталівець Юрій Корявченков помічницею на громадських засадах зробив власну дружину, а Марина Нікітіна – влаштувала свого чоловіка помічником на платній основі.

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія такий вибір однопартійців не підтримує, і каже, що своїх помічників перевіряв навіть на поліграфі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Відео T1.ua, київ, депутати, вру
В тему

Останні матеріали