3 Жовтня 2019
Новини

Бандита 90-х призначили керівником РНБО

Бандита 90-х призначили керівником РНБО
УНІАН

Новим секретарем Ради нацбезпеки і оборони став колишній заступник голови РНБО Олексій Данілов.

Відповідний указ з'явився на сайті президента 3 жовтня.

«Призначити Данілова Олексія Мячеславовича Секретарем Ради національної безпеки та оборони України», – зазначено у документі.

Посаду заступника голови РНБО Данілов отримав у липні 2019 року. У 90-х роках він був мером Луганська, у 2004 році під час виборів президента очолював штаб Віктора Ющенка, а потім став губернатором і пройшов до Верховної Ради від БЮТ. У 2007 році він припинив політичну діяльність і не поновлював її до 2014-го.

Також за плечима у новопризначеного секретаря РНБО посада заступника директора Європейського інституту інтеграції та розвитку і верховенство в громадській організації «Суспільне око».

За словами самого Данілова, до крісла мера він пробував себе у бізнесі, але пізніше вирішив піти на вибори. При цьому йшов він зі своєї посади зі скандалом – СБУ відкрила справу на його дружину, а його самого зняли за нібито фінансові махінації.

У мережі це кадрове рішення Зеленського не стало несподіванкою, адже свого часу Данілова призначили заступником секретаря РНБО. Однак ніхто не забув його темне минуле.

«Данілова мало хто пам'ятає в Україні, але в Луганську його всі дуже добре знають. Це не просто місцевий царьок, корупціонер чи звичайний держиморда, це бандит, який пережив Доброслава і успішно заправляв справами ще тривалий час. А в 90-ті ще треба було вміти вижити. Мало хто залишився. Я навіть не кажу, що він був в Партії регіонів, як будь-який поважаючий себе кримінальний авторитет», - прокоментував призначення президента волонтер, координатор проекту «Стоп терор» Семен Кабакаєв в Facebook.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рнбо, володимир зеленський
В тему