27 Вересня 2019
Новини

Секретар РНБО України Данилюк написав заяву про відставку

Секретар РНБО України Данилюк написав заяву про відставку
 
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк написав заяву про відставку перед початком візиту Президента до США.

Про це повідомляє Офіс Президента у Telegram.

«Щодо інформації про відставку Олександра Данилюка з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України повідомляємо: відповідну заяву Олександр Данилюк написав на ім’я Президента України перед початком робочого візиту Володимира Зеленського до США з метою участі у 74-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. Президент розгляне її після повернення до Києва», - йдеться у повідомленні.

Раніше окремі ЗМІ повідомили з посиланням на власні джерела, що секретар РНБО Олександр Данилюк написав заяву про звільнення. За даними ЗМІ, Данилюк може стати послом України у Великій Британії.

Олександр Данилюк був призначений на посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони 28 травня.

Данилюк народився 22 липня 1975 р. у місті Григоріополь, Молдова.

Закінчив Київський інститут інвестиційного менеджменту, Національний технічний університет (КПІ) за фахом інженер-електрик, а також Бізнес-школу (MBA) Індіанського університету (США).

Свою кар'єру Данилюк розпочав в 1995 році як брокер в українській компанії TEKT.

Протягом трьох років він працював над проєктами компанії «McKinsey & Company» в Лондоні та Москві, ще 4 роки очолював один з Інвестиційних фондів Лондона — Rurik Investment.

У 2005 році коли став економічним радником Прем'єр-міністра України Юрія Єханурова, зокрема займався приватизацією Криворіжсталі, питаннями енергетики тощо.

Президент України Віктор Янукович призначив Олександра Данилюка своїм радником (поза штатом). З вересня 2010 року Данилюк очолював Координаційний центр з впровадження економічних реформ, перемігши у конкурсі на цю посаду.

17 липня 2014 р. став постійним представником Президента в Кабінеті міністрів України, а з вересня 2015 р. — заступником глави Адміністрації Президента.

У квітні 2016 року Данилюк був призначений на посаду міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана, а 7 червня 2018 р. Верховна Рада звільнила його з цієї посади.

Під час президентських виборів у 2019 році був радником Володимира Зеленського.

Олександр Данилюк одружений і має двох дітей. Його дружина і діти є громадянами Великої Британії. Сам Данилюк заявив про відмову від британського громадянства через бажання побудувати політичну кар'єру в Україні.

Володіє п'ятьма мовами: українською, російською, англійською, іспанською та французькою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, рнбо, відставка, володимир зеленський
В тему