3 Жовтня 2019
Новини

Назвали основну умову розведення військ

Назвали основну умову розведення військ

У Міністерстві оборони України відзначили, що основною умовою для початку розведення військ на Донбасі є дотримання режиму припинення вогню на ділянці розведення протягом 7 днів.

Про це повідомляє пресслужба МОУ .

«Процес розведення військ відбуватиметься послідовно, в два етапи: перший етап – відведення особового складу з обох сторін, другий – демонтаж інженерних споруд і подальше розмінування територій. Якщо зазначені умови не виконуються, процес розведення військ припиняється», – йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили також, як буде проходити процес. Так, розведення відбувається на відстань одного кілометра від лінії розмежування і є дзеркальним, тобто має здійснюватися обома сторонами. Такими ділянками розведення стануть населені пункти Золоте і Петровське.

«Знаючи ціну та зусилля, які були покладені на утримання кожного метру української землі, військовослужбовці Збройних Сил України залишаються у повній бойової готовності відстоювати територіальну цілісність та суверенітет України. Армія продовжить стояти на захисті суверенітету, даючи змогу дипломатичним шляхом відновити територіальну цілісність України», - повідомили у пресслужбі.

У МОУ також нагадали, що  відповідно до  законодавства України військовослужбовці мають право застосовувати вогневі засоби у разі загрози їх життю та здоров’ю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна на сході україни, російські війська, міністерство оборони
В тему