27 Вересня 2019
Новини

Завітає «бабине літо»: синоптики дали прогноз на вихідні

Завітає «бабине літо»: синоптики дали прогноз на вихідні

У п’ятницю, 27 вересня, на більшості територій України утримуватиметься суха і тепла погода, а на вихідні завітає справжнє «бабине літо».

Про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня, пишуть «Факти».

Сьогодні дощ очікується лише в південних областях і Криму. Вдень на заході, півночі і сході країни стовпчики термометрів покажуть 17–19 градусів тепла, на півдні – 16–18 градусів. Швидкість вітру – до 10 метрів на секунду.

В Києві удень буде +13…+15 градусів.

В суботу, 28 вересня, дощ місцями пройде на Західній Україні. Вдень зніметься невеликий вітер, до 8 метрів на секунду. На заході вночі 8–10 градусів тепла, на сході – не більш як 7 градусів. На півдні повітря прогріється до плюс 22, на півночі країни буде не більше ніж 19 градусів тепла.

У неділю, 29 вересня, дощі литимуть на сході, півночі, в центрі і подекуди на заході. Денна температура повітря на Півночі України підніметься до 17–19 тепла, а на Півдні і в Закарпатській області стовпчики термометрів покажуть 22 градуси. Буде вітряно – до 10 метрів на секунду.

Раніше синоптики на прогнозували українцям, що початок жовтня порадує їх справжньою золотою осінню із гарною погодою і невеличкими дощами. Температура буде доволі комфортною. У другій декаді настане справжнє «бабине літо», за яким прийде похолодання, після якого. Втім. Знову потеплішає. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, прогноз погоди, укргідрометцентр
В тему