На будень і на свято: меню луцьких гвардійців (фото)
Повідомили про раціон харчування луцьких гвардійців.
Борщ із пампушками, картопля по-домашньому, риба під овочами, котлети, овочеві салати, фрукти, соки, узвар – ці та інші страви щодня їдять військовослужбовці у військовій частині 1141 Нацгвардії. Раціон харчування тут різноманітний і збалансований, ідеться в дописі на сторінці військової частини у Facebook.
Солдати строкової служби в їдальні харчуються тричі на день. Обідом ласують також військовослужбовці контрактної служби.
«Харчування у нашій їдальні різноманітне, продукти завжди свіжі. Особисто я дуже люблю горохову кашу. Бо таку смачну, як готують її тут, я більше ніде не куштував», – зізнається солдат Євген Сидорук.
Начальник продовольчої служби військової частини 1141, лейтенант Євген Кутовенко розповів, на формування меню впливає два основних фактори – максимальне різноманіття страв і не повторюваність продуктів в один день.
«Особливість харчування гвардійців полягає у тому, що під час кожного прийому їжі їм пропонується дві страви на вибір: наприклад, борщ або суп, каша рисова чи картопля тушкована. І звичайно, двічі на день гвардійці їдять м'ясо свинини, яловичини чи сосиски. На вечерю подають рибу – тушковану, смажену або рибні котлети», – зазначив він.
У святкові дні меню урізноманітнюють. Для прикладу, на Різдво запікають м'ясо, готують кутю, вареники, голубці, пампушки. Обов’язковий компонент великоднього столу – паска і крашанки.
До вибору продуктів підходять відповідально: перед закупівлею шукають постачальників з оптимальним співвідношенням ціни-якості, з обов’язковою наявністю документів, що підтверджують якість та відповідність ДСТУ і ТУ. Харчування військових та якість страв регулярно перевіряють медичні працівники та командування військової частини.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.