27 Вересня 2019
Новини

На будень і на свято: меню луцьких гвардійців (фото)

На будень і на свято: меню луцьких гвардійців (фото)

Повідомили про раціон харчування луцьких гвардійців.

Борщ із пампушками, картопля по-домашньому, риба під овочами, котлети, овочеві салати, фрукти, соки, узвар – ці та інші страви щодня їдять військовослужбовці у військовій частині 1141 Нацгвардії. Раціон харчування тут різноманітний і збалансований, ідеться в дописі на сторінці військової частини у Facebook.

Солдати строкової служби в їдальні харчуються тричі на день. Обідом ласують також військовослужбовці контрактної служби.

«Харчування у нашій їдальні різноманітне, продукти завжди свіжі. Особисто я дуже люблю горохову кашу. Бо таку смачну, як готують її тут, я більше ніде не куштував», – зізнається солдат Євген Сидорук.

Начальник продовольчої служби військової частини 1141, лейтенант Євген Кутовенко розповів, на формування меню впливає два основних фактори – максимальне різноманіття страв і не повторюваність продуктів в один день.

«Особливість харчування гвардійців полягає у тому, що під час кожного прийому їжі їм пропонується дві страви на вибір: наприклад, борщ або суп, каша рисова чи картопля тушкована. І звичайно, двічі на день гвардійці їдять м'ясо свинини, яловичини чи сосиски. На вечерю подають рибу – тушковану, смажену або рибні котлети», – зазначив він.

У святкові дні меню урізноманітнюють. Для прикладу, на Різдво запікають м'ясо, готують кутю, вареники, голубці, пампушки. Обов’язковий компонент великоднього столу – паска і крашанки.

До вибору продуктів підходять відповідально: перед закупівлею шукають постачальників з оптимальним співвідношенням ціни-якості, з обов’язковою наявністю документів, що підтверджують якість та відповідність ДСТУ і ТУ. Харчування військових та якість страв регулярно перевіряють медичні працівники та командування військової частини.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему