27 Вересня 2019
Новини

Сьогодні українці збираються на мітинг під ОПУ

Сьогодні українці збираються на мітинг під ОПУ
 
Спільнота «Хто замовив Катю Гандзюк?» анонсувала акцію біля Офісу президента України з вимогою до влади вирішити проблему нападів на громадських активістів.

Про це йдеться на Facebook-сторінці анонсованої акції.

«Минув рік відтоді, як громадяни вийшли на мирну акцію «Ніч на Банковій» під Адміністрацію президента Порошенка з вимогою розслідувати напади на активістів та звернути на проблему належну увагу. Тоді ми зібрали так званий список Гандзюк - 55 справ найбільш жорстоких нападів і вбивств громадських активістів, які трапилися з початку 2017 року. За рік в Україні повністю змінилася влада. Але не змінився стан розкриття справ замовних нападів на громадських діячів. Усі замовники - на свободі, усі саботажники - не покарані. Через рік ми знову збираємося на Банковій, під офісом нового президента, сказати йому прямо в очі: досить бути статистом смерті. Проблема нападів на активістів не вирішується. За рік - жодного прогресу. Побиття і саботаж тривають», - заявили активісти.

Організатори акції наголосили, що представники нової влади досі не запропонували плану вирішення проблеми нападів на активістів.

«В Україні змінився президент; оновився парламент; є новий генпрокурор, керівник СБУ і старий міністр МВС. Ніхто з тих, хто потрапив до влади «слугою народу» не запропонував дієвого плану вирішення системної проблеми терору громадських активістів. Ми вимагаємо безпеки для живих і справедливості для мертвих і постраждалих», - наголошують активісти.

Початок акції заплановано на п'ятницю, 27 вересня, на19:30 за адресою вул.Банкова,11.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, НП, акція протесту, вбивство, президент, катерина гандзюк
В тему