26 Вересня 2019
Новини

Україна втратила авіакомпанію Коломойського

Україна втратила авіакомпанію Коломойського
 
Господарський суд Києва не задовольнив позов Фонду державного майна, у якому державна установа хотіла повернути у держвласність контрольний пакет акцій авіакомпанії «Дніпроавіа» за невиконання умов приватизації.

Про це повідомляє Finbalance, посилаючись на рішення суду від 11 вересня.

Зазначається, що Фонд державного майна у позові вказував, що компанія Коломойського «Галтера», яка отримала 94,6% акцій «Дніпроавіа» у 2009 році, зобов'язалася до 2014 року інвестувати в аеропорт Дніпра 882,1 мільйона гривень, однак насправді вклала лише 142,1 мільйона гривень. Зокрема «Галтера» мала відремонтувати злітно-посадкову смугу аеропорту.

У суді «Галтера» довела, що у договорі з державою про передачу акцій «Дніпроавіа» не вказувалося, коли саме мали бути проведені ремонтні роботи та здійснені інвестиції. Крім цього, з 2014 року компанія не могла проводити ремонтних робіт через те, що аеропорт Дніпра приймав військові літаки із зони ООС (АТО).

Раніше Державіаслужба дозволила авіакомпанії Коломойського «Роза вітрів» здійснювати перельоти до Тель-Авіва.

Напередодні стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва відхилив вимоги ДФС до ще однієї авіакомпанії Коломойського «МАУ». Податківці хотіли стягнути з неї 60 мільйонів гривень податків та штрафів.

Раніше у Міністерстві інфраструктури повідомляли, що не очікують, що після перемоги Зеленського Коломойський посилить свій вплив на авіагалузь.

17 квітня 2019 року на проектування нового аеропорту неподалік Дніпра уряд спрямував 200 мільйонів гривень, але вже 19 червня від ідеї будівництва нового аеропорту відмовилися та ухвалили рішення направити ці кошти на реконструкцію старого аеропорту Дніпра.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, транспорт, ігор коломойський
В тему

Останні матеріали