21 Вересня 2019
Новини

Грандіозний скандал у США: що Трамп бовкнув Зеленському

Грандіозний скандал у США: що Трамп бовкнув Зеленському

Президент США Дональд Трамп заперечує, що пропонував керівнику іноземної держави, ймовірно президенту Володимиру Зеленському, щось таке, на що міг поскаржитись співробітник розвідки.

Про це повідомляє Українська правда.

Звинувачення Трампа призвело до конфронтації між Конгресом, у якому демократи вимагають оприлюднити скаргу, й адміністрацією президента, яка заборонила показувати її законодавцям.

Трамп весь день, у п'ятницю 20 вересня, заперечував обвинувачення у свій бік.

Так, у своєму Твіттері президент запевнив своїх читачів, що у нього була «ідеальна» розмова. При цьому Трамп не сказав, з ким говорив і про що.

На питання журналістів про інформатора Трамп відповів, що це «таємний інформатор», але відразу ж зазначив, що не знає, хто це міг бути.

Про свою розмову, в якій, згідно зі скаргою «інформатора», він сказав щось не те, Трамп відгукнувся як про «цілком адекватну».

Крім того, 19 вересня Трамп написав у Твіттері: «Хіба можна повірити, ніби я сказав щось невідповідне іноземному лідеру у розмові, яку могли слухати багато сторонніх. Я завжди дію належним чином і лише на користь США!»

Водночас, міністр закордонних справ Вадим Пристайко 20 вересня заявив, що Трамп не тиснув на Зеленського під час телефонної розмови.

За його словами, Україну намагаються втягнути в протистояння між республіканцями і демократами в США.

«Я знаю, про що була розмова, і я думаю, що ніякого тиску не було. Розмови бувають різні, лідери мають право обговорити всі проблеми, які існують. Ця розмова була довгою, була дружня, і вона торкалася багатьох питань, іноді на які треба було мати доволі серйозні відповіді», - заявив Пристайко.

Раніше Комітет з питань розвідки Палати представників США заслухав генерального інспектора розвідувального співтовариства Майкла Аткінсона з приводу скарги співробітника його відомства після розмови президента Дональда Трампа нібито з українським колегою Володимиром Зеленським.

Слухання відбувались у закритому режимі. Представники комітету впродовж трьох годин ставили запитання Аткінсону, проте він ухилявся від відповідей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запутався у дротах і «не те на суфлері»: як Путін зганьбився у Туреччині (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, Світ, політика, дональд трамп, сша, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали