20 Вересня 2019
Новини

Стало відомо, чим Богдан погрожує «слугам народу»

Стало відомо, чим Богдан погрожує «слугам народу»

Керівник офісу президента Андрій Богдан під час закритої зустрічі фракції «Слуга народу» пригрозив депутатам-мажоритарникам, що виборчу мажоритарну систему скасують.

Про це пише Українська  правда з посиланням на співрозмовника у «Слузі народу».

Найбільша фракція українського парламенту «Слуга народу» щотижня проводить велике засідання фракції у виставковому центрі «Парковий», куди приходять всі депутати, спікер ВР Дмитро Разумков та перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Спеціальними гостями засідань «СН» є президент, прем’єр-міністр, окремі міністри та керівництво Офісу президента. 

Якщо Зеленський присутній на фракції, засідання перетворюється у «відкритий мікрофон», коли депутати ставлять президенту свої запитання. 

Нардеп від «СН» розповів, що під час таких зустрічей деякі нардепи «поважно і компліментарно» говорять до президента, а деякі ставлять «робочі питання». 

«Мажоритарники запитували, що буде із субвенціями. Богдан увімкнув мікрофон і хамовито відповів, що «мажоритарки більше не буде». На тій зустрічі навіть хтось вигукнув у бік президії: перестаньте робити з нас стадо баранів», - зазначив мажоритарник.

Це не перший конфлікт у фракції. Зокрема, 19 вересня Рада провалила законопроект, який скасовує «правки Лозового» та дозволяє НАБУ і ДБР прослуховувати нардепів.

Після цього голова Верховної Ради Дмитро Разумков вичитав «слуг народу» і заявив, що вони його підставили. Незадоволені були таким рішенням і в Офісі президента. Зокрема, Богдан розлютився і кричав, що треба розпустити «слуг», а президент його заспокоював. 

Крім того нардепів обурили законопроекти, якими пропонувалося позбавляти мандата за невходження у фракцію та також за припинення членства у фракції. Після «бунту» у «Слузі народу» депутати почали доопрацювати законопроекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бунт депутатів у «Слузі народу»: чим спричинений і чим закінчився

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, політика, слуга народу
В тему