20 Вересня 2019
Новини

Обман для народу: як слуги розвели українців скасуванням недоторканності

Обман для народу: як слуги розвели українців скасуванням недоторканності

Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін розкрив прийом депутатів «Слуги народу» щодо скасування депутатської недоторканності.

Про це він написав у своєму блозі на Українській правді.

За словами Шабуніна, хоча нардепи виключили з Конституції норму про імунітет народних обранців, в КПК і закон про статус народного депутата залишаються норми, що вимагають дозволу парламенту для, наприклад, прослуховування або обшуку депутата.

«Якщо ці норми не прибрати, то навіть після вступу в силу змін в Конституцію, розслідувати депутатів буде майже неможливо. А як їх розслідувати, якщо для слідчих дій по них все одно треба дозвіл Ради? А якщо не можна нормально розслідувати, то до вручення підозри та затримання навіть не дійде. І що толку, що підозру тепер можна без дозволу Ради вручити, якщо зібрати для неї докази і далі буде майже не можливо?!» - пояснив він.

На його думку, схоже, що частина «слуг народу» все ж дуже хоче зберегти свою депутатську недоторканність.

«Це при тому, що і вони, і Зеленський обіцяли її скасувати. Так само вони обіцяли дозволити НАБУ самостійну прослушку і скасувати правку Лозового. Все це було в проваленому «слугами» законопроекті», - додав він.

Він наголосив, що після голосування частина депутатів запевняли, що заплуталися і повірили, що прослуховувати їх будуть без рішення суду.

«Більшої дурниці важко і уявити. Прослушка можлива лише з дозволу суду!» – зазначив Шабунін.

Відзначимо, що провалили голосування за скасування депутатської недоторканності, а також прослуховування для НАБУ і знищення «правок Лозового 44 «слуги народу», а також фракції «Європейської солідарності», «Батьківщини» і «Оппоблока» повним складом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, суспільство, слуга народу, закон, злочин
В тему