18 Вересня 2019
Новини

Наступ на патріотів: уряд звільнив В'ятровича

Наступ на патріотів: уряд звільнив В'ятровича

Кабмін звільнив В'ятровича. Колишній голова Інституту національної пам’яті України Володимир В’ятрович після звільнення планує повернутися до історичної діяльності, адже останні п’ять років не міг приділити час цій сфері.

Про це він розповів у коментарі журналісту УНН.

«Хочу зайнятися більш творчою роботою, тому що як історик не мав можливості займатися історією протягом цих п’яти років. Зважаючи на те, що я сам створив хороші умови для роботи історикам, підвищуючи популяризацію історії, популярність історії серед українців відкриваючи архіви», — розповів В’ятрович.

Проте, наразі В’ятрович зазначив, що планує відпочити, зважаючи на те, що більше 5 років працював, а перед ти було декілька важких місяців ЄвроМайдану.

Додамо, 25 березня 2014 року В’ятрович був призначений очільником Українського інституту національної пам’яті.

У 2008-2010 роках він очолював Архів СБУ і рассекречивал колишні архіви КГБ.

У 2010-2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету. Автор і співавтор чотирнадцяти книг з історії визвольного руху та Другої світової війни.

Викладав в Українському католицькому університеті і Києво-Могилянської академії, очолював вчену раду Центру досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького».

У 2015 році Український інститут національної пам'яті спільно з партнерами розробив 4 законопроекти, які увійшли в історію як Декомунізаційне законодавство.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, патріоти, наступ, звільнення, кабінет міністрів
В тему

Останні матеріали