16 Вересня 2019
Новини

У Маріуполі на порозі квартири розстріляли бойовика «ДНР», який убивав «кіборгів» (фото)

У Маріуполі на порозі квартири розстріляли бойовика «ДНР», який убивав «кіборгів» (фото)

Розстріляний – Роман Джумаєв, який на боці російсько-сепарських формувань брав участь у штурмі ДАПу. Напередодні суд відпустив його під домашній арешт. 

Сьогодні, 16 вересня,  у Лівобережному районі Маріуполя розстріляли Романа Джумаєва. Про це повідомляє інформпортал міста 0629 із посиланням на власні джерела.

«Об 11:36 у квартирі багатоповерхового будинку на вул. Воїнів-визволителів був розстріляний бойовик «ДНР» Джумаєв. Невідомі подзвонили в двері квартири, де жив Джумаєв, і розстріляли його впритул. За даними медиків, на тілі виявили численні вогнепальні поранення. Чоловік помер до приїзду «швидкої», – пишуть місцеві журналісти.

Повідомляється, що на місце виїхала слідчо-оперативна група, ведуться слідчі дії.

За попередньою інформацією, в бойовика вистрілили сім разів.

Довідка. Роману Джумаєву 28 років. Він уродженець Маріуполя, програміст. До 2014 року працював у Києві, а потім приїхав до Донецька і вступив до лав бойовиків «ДНР». Джумаєв брав участь у штурмі Донецького аеропорту і Дебальцевого. Влітку 2015-го через Росію виїхав до Білорусі, де, за інформацією ЗМІ, працював менеджером. У 2016 році переїхав до Росії.

В руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар’їнку намагався в’їхати в Україну, щоб провідати родичів. Тоді СБУ повідомляли, що «житель Маріуполя у червні 2014 року добровiльно приєднався до так званої "інтернаціональної бригади "Пятнашка"». Українські спецслужби встановили, що маріуполець на боці російсько-сепарських формувань брав участь у штурмі Донецького аеропорту та в захопленні у лютому 2015 року Дебальцевого.

Джумаєва звинувачували в скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 258-3 КК України (Тероризм). Йому загрожувало від 8 до 15 років позбавлення волі (з конфіскацією або без). Суд за цим фактом іще триває.

Останнє засідання відбулося на початку серпня. Жовтневий районний суд змінив запобіжний захід підозрюваному на домашній арешт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Фото
В тему