13 Вересня 2019
Новини

У Києві трясуть банк Порошенка

У Києві трясуть банк Порошенка

До будівлі «Міжнародного інвестиційного банку» в Києві у п'ятницю, 13 завітали правоохоронці. Вони здійснюють там обшуки. Основним власником банку є п'ятий президент України Петро Порошенко.

На місці подій журналістам 24 каналу повідомили, що обшуки здійснює ДБР. Присутні в банку силовики ситуацію коментують неохоче, кажуть – усі питання до слідчого. Так само і в ДБР коментувати ситуацію відмовилися.

У телефонному режимі представники банку сказали, що не мають інформації про обшуки. Адвокатів спершу не допускали до приміщення, але згодом таки впустили.

«Міжнародний інвестиційний банк» - це публічне акціонерне товариство – український банк, створений у 2008 році. Основним власником банку є п'ятий президент і чинний народний депутат України Петро Порошенко. Йому належить 9,92% капіталу особисто та 50,08% (контрольний пакет) через повністю належний йому ПАТ ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал».

Зауважимо, що Порошенко фігурує у низці справ, якими займається ДБР (як свідок) та щонайменше в одній, якою займається НАБУ (у якому статусі – поки не відомо). Прессекретарка ДБР Анжеліка Іванова підтвердила, що 13 вересня «Порошенко прийшов на допит у ДБР».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, НП, банки, петро порошенко, обшуки, дбр
В тему