11 Вересня 2019
Новини

Вибухи на арсеналі у Калинівці сталися через горіння сухої трави (фото)

Вибухи на арсеналі у Калинівці сталися через горіння сухої трави (фото)

Через вибухи боєприпасів у Калинівці військова прокуратура відкрила провадження за фактом недбалого ставлення до військової служби.

Про це у Facebook повідомив військовий прокурор Центрального регіону Олег Сенюк.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону Центрального регіону України внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань через пожежу та детонацію боєприпасів на військовій базі в Калинівці. Розпочато кримінальне провадження за недбале ставлення до військової служби. Наразі військові прокурори проводять невідкладні слідчі дії, огляд місця події із залученням спеціалістів та опитування свідків.

Попередньо встановлено, що близько 11:40 сьогодні, 11 вересня, на технічній території 48 арсеналу у Калинівці на Вінниччині в районі відкритого майданчика відбулось близько шести вибухів боєприпасів, які підлягали утилізації. Можлива причина - займання сухої трави, в результаті чого відбулась почергова детонація поодиноких боєприпасів, що лежали на землі.

Всі версії та дії службових осіб військової частини перевіряються. На цій території не було закінчено проведення робіт по виявленню та знешкодженню боєприпасів, які вибухали в ніч з 26 на 27 вересня 2017 року. Відстань від краю горіння трави до майданчиків зберігання боєприпасів становила близько 150-200 метрів.

На місці події працювали групи швидкого реагування ДСНС, Зонального відділу Військової служби правопорядку та СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На складах у Калинівці знов лунають вибухи

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Фото
В тему

Останні матеріали