9 Вересня 2019
Новини

У Львові 7 тисяч невакцинованих дітей

У Львові 7 тисяч невакцинованих дітей

У Львові станом на 1 серпня цього року на обліку у закладах охорони здоров’я перебуває майже 7 тисяч дітей чиї батьки відмовилися від проведення їм вакцинації.

Про це у відповідь на запит журналіста УНН повідомили у Департаменті гуманітарної політики управління охорони здоров’я Львівської міської ради.

«На обліку у ЗОЗ (закладах охорони здоров’я) міста Львова перебувають діти, батьки яких відмовляються від проведення вакцинації відповідно до «Календаря профілактичних щеплень в Україні». Так, зокрема, станом на 1 серпня 2019 року на обліку у ЗОЗ міста Львова перебувають 4 080 дітей дошкільного віку та 2 912 школярів, батьки яких відмовляються від проведення їм вакцинації», — йдеться у відповіді.

Нагадаємо, раніше керівництво МОЗ та МОН виступило з ініціативою заборони відвідання невакцинованим дітям закладів освіти, на підставі статті 15 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб». Норма закону чітко визначає, що «Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється».

Раніше Верховний суд підтвердив, що садочки і школи мають право не допускати невакцинованих дітей до освітніх закладів.
У постанові сказано, що держава має забезпечити баланс між правом дитини отримати дошкільну освіту і правами інших дітей.
Коли індивідуальний інтерес протиставляється загальному інтересу суспільства, перевагу має загальне благо на безпеку та охорону здоров’я.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, вакцинація, календар, щеплення, діти, львів
В тему