9 Вересня 2019
Новини

В Україні банки обслуговуватимуть на основі закордонного паспорта

В Україні банки обслуговуватимуть на основі закордонного паспорта

За рішенням НБУ, фінансовим установам дозволено  обслуговувати громадян на підставі закордонного паспорта.

«Відтепер банківські установи можуть обслуговувати фізичних осіб – резидентів як на підставі паспорта громадянина (у формі ID-картки або книжечки), так і на підставі паспорта громадянина для виїзду за кордо» – йдеться у листі НБУ № Р/25-0006/45577, передає Державна міграційна служба.

Представники регулятору наголосили, що такі покращення спрямовані на усунення непорозумінь, які раніше виникали у разі пред’явлення паспорта для виїзду за кордон.

При цьому відомості «по батькові» фізичної особи-резидента, які не містяться у паспорті громадянина для виїзду за кордон, можуть встановлюватися банками на підставі інших офіційних документів, зокрема – про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

«Нагадуємо, що відповідно до законодавства посвідчення водія, особи моряка, особи з інвалідністю чи учасника Другої світової війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином для встановлення його особи при отриманні банківських послуг», – резюмували у НБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, нбу, біометричний паспорт, нбу
В тему