9 Вересня 2019
Новини

Рябошапка повідомив, коли ліквідують військову прокуратуру

Рябошапка повідомив, коли ліквідують військову прокуратуру

Підрозділ прокуратури, який займався б злочинами проти порядку несення військової служби, повинен бути сформованим.

Про це генеральний прокурор Руслан Рябошапка розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

Діяльність такого підрозділу буде пов'язана з забезпеченням роботи в районі ООС. Також може бути створений департамент, який займався військовими злочинами та злочинами проти людяності, зазначив Рябошапка.

«Такий департамент збирав би і документував всі матеріали, пов'язані з подіями на сході і з окупацією Криму, а також взаємодіяв би з органами юстиції інших країн. Рада вже на цьому тижні ліквідує саму військову прокуратуру», - додав при цьому Рябошапка.

Частина людей у військовій прокуратурі повинна залишити свої посади, інша - пройде переатестацію.

«Закон, що передбачає ліквідацію, буде розглядатися парламентом на наступному тижні. Буде визначено порядок передачі проваджень, хто що повинен робити, хто за що відповідає і в які терміни. Це не означає, що всі люди у військовій прокуратурі – негідники, це абсолютно не так, але частина з них повинна буде залишити свої посади, це буде відбуватися через процедуру переатестації», - сказав прокурор.

При цьому Рябошапка сподівається, що більшість будуть відповідати критеріям професіоналізму і доброчесності і продовжать працювати з військовими злочинами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, військовий прокурор, прокуратура, ліквідація
В тему