9 Вересня 2019
Новини

ВКонтакте розробив схему, яка перехитрила блокування в Україні

ВКонтакте розробив схему, яка перехитрила блокування в Україні

Російська соціальна мережа ВКонтакте навчилася обходити блокування українських операторів.

Якщо до липня цього року в додаток ВКонтакте на iOS без використання VPN зайти було неможливо, то з середини літа користувачів вже пускали як через мобільний інтернет, так і через Wi-Fi, повідомляє Liga.Tech.

За словами директора з корпоративних комунікацій «Укртелекому» Михайла Шуранова, нещодавно оператор зафіксував, що додатки ВКонтакте заблокувати не вдається.

«Так, додаток працює завдяки вбудованому VPN. Зараз фахівці компанії працюють над технічним вирішенням проблеми. Думаю, протягом кількох тижнів вирішимо», – зазначив Шуранов.

«Ми завжди чітко і своєчасно виконуємо рішення влади України і блокуємо всі інтернет-ресурси, які підлягають блокуванню... Але, якщо абонент має навички і його мета обійти, він зможе це зробити», – прокоментували ситуацію у «Волі».

Водночас у прес-службі «Київстару» заявили, що закрили доступ до доменних імен сайтів по IP-адресами. Однак закрити доступ до всіх мобільних додатків оператор теж не може.

«Мобільні додатки – це програми зі своєю внутрішньою методикою роботи, де розробник може встановлювати за замовчуванням такі опції, як proxy server і vpn для обходу блокувань. Але це відповідальність розробників, на яких телеком оператор не має впливу!» – відзначили представники мобільного оператора.

«Про вбудований у додаток VPN – це правда. На сьогодні немає інструментів, щоб обійти цей «обхід», – відзначили представники Vodafone.

У lifecell також повідомили, що з травня 2017 року метод блокування не міняли, але «це не означає, що немає методів обійти блокування».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Світ, вконтакте, соцмережі
В тему