8 Вересня 2019
Новини

«Морська дієта» не тільки допоможе схуднути, а й вбереже від діабету і хвороб серця

«Морська дієта» не тільки допоможе схуднути, а й вбереже від діабету і хвороб серця

Однією з небагатьох корисних дієт, ефективність якої стосується серцево-судинних захворювань, цукрового діабету і надмірної ваги  є Середземноморська дієта .

Про особливості такого режиму харчування в Instagram розповіла дієтолог Вікторія Кляуз.

Основою середземноморського харчування є риба, морепродукти, птиця, оливкова олія, сири і йогурти, овочі, фрукти, а також зернові і бобові.

«Дуже схоже з принципами правильного харчування, але є невеликі нюанси. Жири переважного рослинного походження. Масова частка білка 10-20% від усієї калорійності з акцентом на "дари моря". І також зазначу, що овочі та фрукти використовуються локальні, які в зв'язку з кліматом доступні постійно», - розповіла дієтолог.

«На пострадянському просторі теж є певний тип харчування. З плюсів - в нашому звичайному раціоні є крупи, сезонні овочі, готуються перші страви - а це теж овочеві набори. З мінусів - велике вживання жирного м'яса, мала кількість рослинних масел і риби. Середземноморська дієта відмінний варіант здорового харчування і хороший спосіб внести здорову різноманітність в повсякденний раціон», - зазначила вона.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, дієти, вегетаріанська дієта, дієти, дієти
В тему

Останні матеріали