5 Вересня 2019
Новини

Кернес проти: у Харкові судяться через Марш рівності

Кернес проти: у Харкові судяться через Марш рівності
 
У Харкові на засіданні погоджувальної комісії з проведення заходів не підтримали проведення «ХарківПрайду» та низки інших заходів, запланованих на 15 вересня.

Про це повідомляють кореспонденти hromadske з місця події.

Організаторка «ХарківПрайду» Анна Шаригіна наголосила, що Марш рівності підтримали представники 8 європейських країн і міжнародні організації. Проведення цієї акції, на її думку, підтвердить, що в Харкові не порушується право на мирні зібрання.

Проте міськрада одноголосно ухвалила рішення звернутися до суду, щоб заборонити масові акції 15 вересня, пов'язані з «ХарківПрайдом», і сам Марш рівності.

Організатори «ХарківПрайду» планували, що протягом 9-15 вересня у Харкові відбуватиметься «Pride Week», під час якого організують декілька дискусійних та освітніх заходів, а сам Марш рівності пройде 15 вересня.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що звернеться до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності.

Ми писали, що 31 серпня в Одесі в Грецькому парку на Марш рівності зібралися представники ЛГБТ спільноти і їм співчуваючі. Всього їх близько 300 осіб. Вони розгорнули великий веселковий прапор.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, суд, харків
В тему

Останні матеріали