5 Вересня 2019
Новини

Черкащани будують на дорогах барикади

Черкащани будують на дорогах барикади
 
Жителі села Хутори на околиці Черкас заблокували рух транспорту на автодорозі з вимогою привести її в нормальний стан.
 
Про це повідомляє Укрінформ у четвер, 5 вересня.
 
«Дорожні служби ігнорують цю дорогу вже більше двох років. За цей час жодної латки асфальту не поклали. Взимку транспорт тут постійно застрягає, і ніхто на це не реагує», - сказав учасник акції житель Хуторів Олександр Янчук.
 
 
Жителі Хуторів встановили барикади на дорозі державного значення Р-10 Черкаси - Чигирин - Кременчук, повністю припинивши рух автотранспорту. Перетнути барикади вони дозволяють лише спеціальним і громадському транспорту.
 
Вдатися до акції протесту селян змусив украй поганий стан дороги і тривале ігнорування проблеми відповідними службами та органами місцевої влади. Особливо турбує стан дороги людей з інвалідністю. Серед протестувальників є громадяни, які пересуваються на інвалідних візках.
 
 
На місці події з обуреними селянами спілкувалися представники Черкаської РДА та Служби автомобільних доріг у Черкаській області.
 
 
Вони пояснили, що дорога знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг, і на ній зараз вже йде ямковий ремонт. Однак ремонтом вулиці Сурикова, через яку проходить автодорога, має займатися міська влада Черкас. Інформацію підтвердили в офісі Служби автодоріг.
 
«На автодорозі Р-10, обхід міста Черкаси, на початку цього тижня розпочато плановий ямковий ремонт за рахунок коштів на експлуатаційне утримання. Проводиться ліквідація деформацій дорожнього покриття з використанням гарячого асфальтобетону, а також струменевим методом», - прокоментував ситуацію представник Служби автомобільних доріг у Черкаської області Юрій Дубрава.
 
 
 
 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, акція протесту, черкаси
В тему