3 Вересня 2019
Новини

Нова схема обміну полоненими: звільнених моряків осудять заочно

Нова схема обміну полоненими: звільнених моряків осудять заочно

Стала відома нова схема, яка може бути використана при обміні полоненими між Україною і Росією.

Про це повідомляє Комерсант із посиланням на джерело, близьке до переговорів.

За даними співрозмовника видання, в даний час процес обміну гальмується через те, що сторони не змогли домовитися про юридичні підстави звільнення і передачі один одному ув'язнених.

Згідно з новим планом, якщо засуджені відповідно до цієї схеми повернуться на батьківщину після президентських указів про їх помилування, то полонених відправлять в Україну і в Росію з нотаріально завіреними копіями їх кримінальних справ, а за злочини засудять заочно.

«Це пов'язано з тим, що влада України з самого початку визнавали кримінальне переслідування моряків незаконним, вимагаючи їх звільнення без всяких приводів і умов», - говорить джерело.

«Таким чином, отримавши копію, а не справжню справу, правоохоронним органам України не доведеться, як це передбачалося первісної схемою, припиняти кримінальне переслідування своїх же громадян», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що обмін гальмується через те, що сторони не змогли домовитися про юридичні підстави звільнення і передачі один одному ув'язнених.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, суд, моряки, армія
В тему