3 Вересня 2019
Новини

Українсько-мексиканський скандал: українська феміда хоче забрати немовля і віддати іноземцю

Українсько-мексиканський скандал: українська феміда хоче забрати немовля і віддати іноземцю

У Запоріжжі громадянин Мексики через суд вимагає віддати йому маленьку дочку, яку нібито викрала його дружина. Як не дивно, на бік іноземця стало міське управління юстиції Запорізької області.

Українські чиновники вимагають, щоб молода мати, громадянка України віддала півторарічну Андреа-Мішель-Марію в чужу країну, - пише OBOZREVATEL.

В Україну прилетіли разом

У Запоріжжі днями відбулося чергове засідання суду, на якому вирішували долю маленької громадянки України Андреа-Мішель-Марії . Її батько, 52-річний мексиканець Карлос Сото, запевняє суд, що нібито мати дівчинки Яна Чистякова викрала дитину і вивезла в Україну.

Насправді, подружжя до Запоріжжя прилетіло разом ще у червні минулого року. Малятку тоді було всього п'ять місяців. Як розповідала нам Яна, у її мами виявили онкологічне захворювання, причому вже четвертого ступеня.

«Ми разом прилетіли, щоб побути з моєю мамою, показати їй доньку. Приїхати раніше з Мексики я не могла, бо грошей на зворотний квиток у мене просто не було», – згадує Яна.

Однак через кілька днів мексиканець зник. Сказавши, що їде у справах, він пропав на кілька місяців. Яні навіть довелося розшукувати чоловіка через посольство Мексики. Однак, з'явившись у Запоріжжі у вересні минулого року, Карлос знову зникає.

Згадав, що дочку нібито викрали

Коли терпець Яні урвався, у листопаді минулого року вона подала заяву на розлучення. Відтоді Карлос перестав допомагати родині.

«І тоді Карлос раптом вирішив, що у нього дитину викрали. Він звернувся до мін'юсту Мексики. Скористався Гаазькою конвенцією 1980 року, за якою Україна зобов'язана повернути дитину назад у разі викрадення. Але про яке викраденні тут може йтися?! Він сам купував квитки, і ми разом прилетіли сюди!

Однак чомусь міське управління юстиції Запорізької області стало на його бік.

Спочатку вони мене попросили добровільно віддати дочку! А тепер вимагають це через суд. Чиновники запевняють, що я викрала і незаконно утримую дочку!

На останньому засіданні я попросила дати час, щоб мої адвокати ознайомилися з матеріалами справи. Але представниця управління юстиції була невдоволена. Вона так і сказала, що я нібито затягую справу, а терміни минули. Хоча чудово знає, що жодних термінів не існує.

Я не розумію, чому представник української влади, яка зобов'язана захищати інтереси своїх громадян, стала на бік іноземця?», – зі сльозами розповідає Яна.

Маленька Андреа-Мішель-Марія має українське громадянство, яке Карлос Сото обіцяє найближчим часом анулювати. Також дівчинка хрещена у православній церкві, а не в католицькій, як заведено у Мексиці.

«Чоловік себе вважає ревним католиком. Насправді, якби це було так, він ніколи б не наважився відбирати у матері немовля», – вважає Яна.

Крім цього, оскільки міське управління юстиції Запорізької області вирішило ревно обстоювати права мексиканця у суді, воно заблокувало можливість молодої мами домагатися аліментів від Карлоса Сото. Фактично жінку залишили без засобів до існування.

«У моєму позові я згодна, щоб нам виплачували аліменти за українськими законами. Це чверть доходу чоловіка, але не менше половини прожиткового мінімуму в нашій країні. Але навіть цієї можливості у мене немає, бо міськуправління юстиції Запорізької області заблокувало мій позов у суді. Поки вони не вирішать питання з передачею дочки у Мексику. Там у чоловіка дуже серйозні зв'язки і гроші, він знайде спосіб ізолювати мене від дочки», – з гіркотою каже Яна Чистякова.

Ховалася від чоловіка у дитячому ліжечку

Тітка Яни, Лариса Кошеленко, розповіла, що коли кілька років тому її племінниця познайомилася з Карлосом, який старший за неї на 20 років, то вся сім'я була ним зачарована, немов принц приїхав по свою принцесу.

«Тільки мене він не зміг переконати. І мої сумніви підтвердилися. Щойно Яна приїхала у Мексику, він тут же змінився, став деспотичним, не дозволяв і слова сказати, і постійно погрожував розлученням. Я просто впевнена, що він використовував Яну як сурогатну матір, щоб вона народила йому дитину», – вважає жінка.

Сама Яна також підозрює, що Карлос використовував її як сурогатну матір.

«Коли ми були в Україні, він обіцяв мені прекрасне життя. Він казав, що я жінка його мрії, яку він шукав усе життя. Це вже у Мексиці від його рідної сестри Андреа я дізналася, що до мене у нього було дуже багато жінок. У Запоріжжі у мене був свій невеликий бізнес – манікюрний салон. і залишати улюблене заняття я категорично не хотіла. Я працювала там багато годин, щоб заробити на життя собі і своїй старшій дочці від першого шлюбу, і допомагати своїм батькам. і Карлос погодився відкрити для мене салон в іншій країні. Однак коли ми приїхали у Мексику, я завагітніла, все різко змінилося», – каже Яна.

Від милого, галантного, ввічливого іноземця не лишилося і сліду. Спочатку перед весіллям майбутній чоловік підсунув якісь документи іспанською мовою, яку наречена не розуміла.

«На словах він сказав щось одне, а насправді виявився шлюбний договір», – каже Яна.

Також чоловік забороняв їй спілкуватися з подругами, вона могла їм тільки дзвонити. Не дозволяв працювати, не давав грошей, і ледве що – погрожував розлученням.

«Я цілий рік жила з відчуттям, що він мене використав тільки для сексу і виношування дитини, я жила як у полоні. Я терпіла його сексуальні домагання. Мені доводилося ховатися від нього в дитячому ліжечку моєї старшої дочки. Але потім і це перестало бути моїм притулком. Його не цікавили мої бажання, він не раз заявляв, що українки не люди, а просто м'ясо, безкоштовне і доступне. Зневажливо говорив про жінок з дітьми, але ж у мене є старша дочка від першого шлюбу», – розповідає Яна.

Молода жінка припускає, що таке ставлення до неї може бути пов'язане із травмою чоловіка.

«Можливо, що така агресивна поведінка пов'язана з його травмою голови. Про це мені вже розповіла пізніше його сестра Андреа. Але сам Карлос про проблеми зі здоров'ям «забув» попередити перед весіллям», – каже Яна.

Після того, як Карлос Сото зажадав забрати дитину, Яна була налякана.

«Я жила у страху все ці місяці. Весь час боялася, що чоловік дійсно відбере у мене дочку. Тільки зараз, коли на допомогу прийшли адвокати, я сподіваюся, що наші закони все ж таки захистять нас із дочкою. Бо ніяких законів ми не порушували», – каже молода мама.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, суспільство, НП, скандал, викрадення, сурогатне материнство, суд, мексика, україна, діти
В тему

Останні матеріали