3 Вересня 2019
Новини

Новий міністр культури зробив несподівану заяву

Новий міністр культури зробив несподівану заяву

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський зробив незвичну заяву. Він публічно висловився про свою готовність стати донором.

Це сталося на зустрічі з розробки гуманітарної стратегії для представників благодійних фондів та громадських організацій.

Цікаво, що Бородянський сам поставив таке питання присутнім: 

«Якщо ми будемо у стані, коли більше не зможемо жити, чи готові будемо віддати свої органи, щоб врятувати інших?»

Разом з міністром руку підняли 21 людина з 24. 

Відео та схвальний пост з заявою міністра опублікувала засновниця ГО «Всеукраїнська платформа донорства «iDonor» Ірина Заславець

«Я би мріяла про те, щоб кожен із членів Кабінету міністрів України сказав те саме.

Щоб підтримка трансплантології, жертовність стали звичайною історією, про яку б ми не дискутували, коли б у нас не народжувалися ці міфічні дурнуваті міфи про «чорних трансплантологів», про торгівлю органами й інша маячня», – каже вона.  

Ми писали, що в англійському місті Вустер 6 тисяч жителів виявили бажання стати донорами стовбурових клітин для хворого на лейкемію п'ятирічного Оскара Сакселбі-Лі.

А з січня в Україні почав діяти новий закон, але більше двох місяців не відбувалася пересадка органів. Лікарі відмовлялися робити такі операції, бо не була сформована база донорів і реципієнтів (цього вимагав закон), а без неї лікарям загрожувала кримінальна відповідальність. Також не була налагоджена робота лікарів трансплант-координаторів, які виконують зв'язкові функції між донором та реципієнтом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, міністерство культури україни, донори, трансплантація
В тему