31 Серпня 2019
Новини

В Одесі пройшов веселковий Марш рівності: вийшли сотні осіб

В Одесі пройшов веселковий Марш рівності: вийшли сотні осіб

В Одесі в Грецькому парку на Марш рівності зібралися представники ЛГБТ спільноти і їм співчуваючі. Всього їх близько 300 осіб. Вони розгорнули великий веселковий прапор.

Про це повідомляє Думська.

На заході присутня велика делегація з Мюнхена — близько 30 осіб, а також представники шести європейських посольств. Виникають словесні перепалки між противниками ходи, які спустилися з Приморського бульвару в парк. До бійки не доходить.

Серед противників ходи помічена знаменита активістка Ніна Кочановска. Вона кричить згори прихильникам маршу: «Одеса – не Содому, Одеса – не Гомора». Їй відповідають тут же: «Наша позиція — це свобода. Одеса – вільне місто». 

Через півгодини  від початку маршу були вже затримані. Поліція відвела в сторону одного з супротивників маршу, який вигукував лайки.

Маршу також намагалися перешкодити представники християнських організацій, а також молоді люди з радикальних патріотичних організацій. Молодих людей відтіснив батальйон поліції. Однією з супротивників стало погано.

Учасники Маршу все-таки дійшли до площі біля міськради. Попереду з плакатами йдуть противники ходи - близько 10 осіб. Поліція стримувала протистояння.

Хода тривала більше півгодини. Учасники Маршу вважають перемогою той факт, що маршрут в цьому році довше, ніж в минулому.

У ГУНП повідомили, що охорону Маршу забезпечували 500 чоловік правоохоронців - співробітників Нацгвардії і поліції. Під час ходи виникло кілька конфліктів. В результаті троє людей затримали. Зараз їх доставили до Приморського відділу поліції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, лгбт-спільнота, одеса
В тему