31 Серпня 2019
Новини

Де Сенцов: українського режисера немає ні в Москві, ні в ізоляторі

Де Сенцов: українського режисера немає ні в Москві, ні в ізоляторі

Українського режисера Олега Сенцова, інформація про обмін якого циркулює в ЗМІ, немає ні в московському слідчому ізоляторі «Бутирка», ні в «Лефортово».

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС з посиланням на дані Громадської спостережної комісії Москви, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Спостерігачі відвідали Бутирський ізолятор, в тому числі перевірили спецблок, та не виявили там Сенцова. Раніше при відвідуванні СІЗО «Лефортово» адміністрація цього ізолятора їм сказала, що його там немає. Таким чином його місцезнаходження залишається невідомим», - зазначили правозахисники.

Перед цим джерело, «ознайомлене із ситуацією», повідомив агентству, що Сенцова нібито доставлений до Москви для обміну з українською стороною.

Раніше співробітниця Верховної Ради України Ганна Ісламова в Facebook повідомила, що «обмін завершився» і українці летять додому. Її запис репостнул призначений Верховною Радою генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

Пізніше з'явилася інформація про приліт літака з українцями в аеропорт «Київ», в аеропорту вже зібралися журналісти.

Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що Україна і РФ близькі до погодженням обміну утримуваними особами за формулою «33 на 33». Однак, хто саме може бути звільнений у рамках процедури обміну, не повідомлялося.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на «перші результати» по обміну утримуваних осіб між Україною і Росією найближчим часом. 

Ми писали, що засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов вперше за довгий час не подзвонив матері, хоча раніше завжди зв’язувався з нею в кінці місяця.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, олег сенцов, росія, розшук
В тему