30 Серпня 2019
Новини

Голова «Суспільного» Аласанія розповів про обшуки СБУ і ДБР у нього вдома

Голова «Суспільного» Аласанія розповів про обшуки СБУ і ДБР у нього вдома

Був вилучений «дивний за складом стос» документів.

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія підтвердив, що СБУ і ДБР обшукують його будинок, і розповів про вилучені документи, передає ТСН.

За його словами, силовики поводилися чемно і не перевертали речей. Втім, що саме вони шукають, припущень у нього немає. 

«Забрали якісь старі копії якихось старих робочих документів, а також матеріали конференції Ради Європи зі стратегічного розвитку «Суспільного». Справи ніби господарчі, але настільки широкий перелік, що важко зрозуміти, про що саме йдеться. Наприклад, земельна ділянка під Олівцем, яка занесена нами в статутний капітал ПАТ НСТУ, а поруч – закупівлі техніки в 17-му році. Документи вилучаються також і на самому НСТУ. І запит також стосується Казначейства, всього руху фінансів», – написав Аласанія на своїй сторінці у Facebook.

Також він висловив думку, що таким чином «ДБР демонструє м’язи» перед новою владою, але не знає, чи пов’язані обшуки з позовом керівника Офісу президента Андрія Богдана до програми «Схеми» і НСТУ. 

«Є що розслідувати? – чудово, нам приховувати немає чого (я запропонував групі забрати взагалі все, що є паперового в хаті – в протоколі слідча це відмітила, але обмежилась невеликим й дивним за складом стосом). Що далі? – процесуально це повинні бути виклики на допити; ок, ??ми готові», – додав Аласанія.

Він підсумував, що якщо все ж з’ясується, що таким чином здійснюється тиск на «Суспільне», то мовчати не буде».

Нагадаємо, керівник Офісу президента Андрій Богдан подав позов на трьох журналістів програми «Схеми» і Національної суспільної телерадіокомпанії України. Як зазначається, позов був поданий 20 серпня, справу розглядатиме суддя Шевченківського районного суду Києва Ірина Фролова. Він стосується захисту честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації. В Офісі президента наголосили, що Богдан намагався залагодити суперечку «мирним шляхом», а в суд звернувся для «спростування недостовірної інформації». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільне
В тему

Останні матеріали