Твій корисний сніданок
Приготуйте на сніданок ніжні яблучні мініпироги з хрусткою посипкою.
Розраховано на 2 порції, пише Сookorama.
Інгредієнти:
яблука великі — 3-4шт. (300г);
яйця – 1 шт.;
молоко свіже – 50 мл;
цукор – 35г (25г. в тісто + 10г. для посипки);
борошно — 45г. (35г. в тісто + 10г. на посипку);
розпушувач тіста – 5 г;
сіль — 1 щіпка;
масло вершкове м’яке – 10 г;
кориця –1/2 ч.ложки;
олія для змащування форм.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Змішати 25 г цукру і яйце. Збити до піни.
Окремо змішати борошно, сіль і розпушувач.
Влити молоко, добре розмішати.Змішати яєчну суміш з борошном і розпушувачем. Виходить рідке тісто.Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати дуже тоненько. Відразу покласти нарізані яблука в тісто, щоб вони не потемніли.Все добре перемішати.
Змастити формочки олією без запаху.Викласти тісто в формочки. Гарненько розрівняти.
Для приготування посипки: змішати 10 г цукру, 10 г борошна, 10 г м'якого вершкового масла і корицю.Руками розмішати в крихту.І викласти зверху тіста.
Поставити форми в розігріту до 200 градусів духовку і пекти близько 30 хвилин до золотистого кольору.
Вийняти формочки з духовки, дати повністю охолонути.Перед подачею зберігати в холодильнику, краще всього потримати ніч в холодильнику. (так що це все можна зробити ввечері і зранку ласувати смачними пирогами до кави чи чаю).Пиріг виходить дуже ніжний, практично без тіста, з хрусткою скоринкою.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.