29 Серпня 2019
Новини

128 років: у Таїланді виявили довгожителя

128 років: у Таїланді виявили довгожителя

Чоловіка у ймовірному віці 128 років виявили в одному із сіл провінції Удон Тхані на північному сході Таїланду.

Він Пханчомпху віком 128 років живе в селі Монсомбун району Чайван у власному будинку разом зі своєю 70-річною дружиною Сонг, сімома дітьми і 11 онуками, йдеться в повідомленні. Газета наводить фотографію посвідчення особи громадянина Таїланду Вона Пханчомпху, датою народження на якій значиться 9 квітня 1891 року, пишуть Аспекти.

З такою датою народження таїландський довгожитель може претендувати на звання одного з найстаріших чоловіків на планеті, відзначає видання.

Чоловік самостійно пересувається, сам піднімається сходами на другий поверх. За враженнями журналіста газети, який зустрівся з довгожителем і його сім’єю, Пханчомпху цілком здоровому глузді і володіє хорошою пам’яттю.

Пханчомпху і його дружина належать до однієї з основних тайсько-лаоських національних груп Пху Тхаі, представники якої живуть як в північно-східному Таїланді, так і в сусідньому південному Лаосі. Чоловік пояснює своє довголіття здоровою природною їжею і постійними фізичними навантаженнями.

Пханчомпху народився ще в середині царювання короля Чулалонгкорна, Рами П’ятого, і спостерігав всю історію Таїланду останнього століття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, таїланд, довголіття
В тему