28 Серпня 2019
Новини

Елладська церква офіційно визнала канонічність ПЦУ

Елладська церква офіційно визнала канонічність ПЦУ

Елладська православна церква підтвердила канонічність надання Православній церкві України автокефалії та надала право архієпископу Афінському вирішити питання її визнання.

Про це інформує Укрінформ.

На офіційному сайті Елладської православної церкви опубліковано реліз із результатами засідання Священного Синоду, що відбувся 26-28 серпня цього року.

«Відповідно до рекомендацій Синодальних комітетів з догматичних та канонічних питань, а також православних та міжхристиянських відносин з українського питання, Священний Синод ЕПЦ: визнає канонічним право Вселенського патріарха на дарування автокефалії; надає привілей предстоятелю Елладської церкви надалі займатися питанням визнання Церкви України», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, засідання Постійного Священного Синоду Грецької православної церкви розпочалося 26 серпня.

Як відомо, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня в Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. В Україні Томос вперше продемонстрували на святковій божественній літургії 7 січня у Софії Київській. Згодом Томос підписали усі члени Синоду Вселенського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуга народу» в трійці найпопулярніших серіалів серед росіян

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, Політика, православна церква україни
В тему