28 Серпня 2019
Новини

В Україну прибудуть тисячі військових НАТО

В Україну прибудуть тисячі військових НАТО

В Україні тривають масштабні навчання різних видів військ, покликані зміцнити обороноздатність країни.

Сухопутні війська проведуть міжнародні маневри в середині вересня, про що повідомили в командуванні Сухопутних військ США в Європі, передають Акценти.

Масштабні спільні військові навчання українських, європейських та американських військ відбудуться з тринадцятого по двадцять восьме вересня на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Нацакадемії Сухопутних військ імені Сагайдачного. У цих заходах запланована участь практично чотирьох тисяч військових їх чотирнадцяти країн.

«У навчаннях візьмуть участь близько 3 700 військовослужбовців з 14 країн союзників і партнерів, включаючи майже 375 американських військових і представників цивільного персоналу», - свідчить офіційна заява.

Відомо, що однією з головних цілей цих навчань стане продовження модернізації українського оборонного сектора відповідно до стандартів НАТО. Ще одним важливим завданням є зміцнення регіональної безпеки України. Повідомлялося, що в навчаннях візьмуть участь 101-ая аеромобільна дивізія, 7-е навчальний командування Сухопутних військ, Національна гвардія Каліфорнії, а також особовий склад командування спеціальних операцій в Європі.

Слід зазначити, що це не єдині навчання, заплановані в Україні на найближчий час. Цілком ймовірно, це своєрідна відповідь президенту Росії Володимиру Путіну, яке продовжує накопичувати війська на кордоні з Україною. У Росії вже відкрито говорять про можливу повномасштабної інтервенції в сусідню країну, подібні заклики чутні в тому числі і пропагандистських телеканалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль аплодує: Вишинського випустили з-під варти

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, київ, Світ, нато, армія
В тему