28 Серпня 2019
Новини

Кремль аплодує: Вишинського випустили з-під варти

Кремль аплодує: Вишинського випустили з-під варти

Керівника порталу «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського відпустили з-під варти.

Таке рішення прийняв суд, передає РБК-Україна.

Зокрема, Вишинському змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання.

«Постановити нову ухвалу, якою задовольнити клопотання захисника та змінити обвинуваченому Вишинському запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання», - зазначив суддя.

Зокрема, суд поклав на підозрюваного ряд зобов'язань.

«Покласти на обвинуваченого Вишинського обов'язки прибувати за першою вимогою до суду, повідомляти суд про зміну місця проживання та місця роботи та утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні. Звільнити Вишинського з-під варти негайно. Ухвала оскарженню не підлягає», - вказано у рішенні суду.

Зокрема, колегія суддів ухвалила апеляційну скаргу захисника задовольнити, а ухвалу Подільського районного суду Києва, якою продовжено строк дії запобіжного заходу Вишинському у вигляді тримання під вартою до 19 вересня 2019 року, - скасувати.

Реакція Кремля не забарилася.

«Ми в Кремлі вітаємо рішення про звільнення Вишинського. І поки в (інших) оцінках ми обмежимося. Ми вітаємо це рішення українського суду», — заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

В липні Україна пропонувала Російській Федерації зробити взаємні кроки у звільненні ув'язнених і заявила про готовність передати Росії Вишинського одночасно зі звільненням українського режисера Олега Сенцова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, звільнення, суд, редактори, росія
В тему