23 Серпня 2019
Новини

Кирилівку «замовили»? Кому вигідно атакувати відомий курорт України

Кирилівку  «замовили»? Кому вигідно атакувати відомий курорт України

Останнім часом у ЗМІ все частіше публікують матеріали негативного характеру про відпочинок  у Кирилівці.

Журналісти місцевого видання «Дніпровська Панорама» вважають, що це може бути частиною інформаційної атаки на Кирилівку і сусідній курорт — Арабатську стрілку, - пишуть «Факти».

ЗМІ звернули увагу, що в пресі пишуть про різного роду незручності на курорті Азовського моря: в хід пішли і медузи, і міфічні «морські блохи», і кір з краснухою, і випадають з N-ного поверху діти, і горезвісні фекалії, які нібито масово зливаються в море.

Так, директор ІА «Новини України» Олег Дейнека у недавньому інтерв'ю розповів про «екологічний колапс» в Кирилівці з-за відсутності каналізації і водопроводу, про те, що мерію і місцеву міліцію нібито забезпечують водою з перероблених каналізаційних стоків, а також проблеми з нібито незаконним виділенням ділянок селищною радою.

У своєму розслідуванні журналіст заявив, що в морі нібито зливають близько 750 тонн нечистот з місцевих баз відпочинку. При цьому керівництво селища підкреслює, що розслідувачем «екологічного лиха» є журналіст видання, яке робило напередодні виборів «інтерв'ю з пристрастю» з Володимиром Зеленським у Франції.

У той же час «Дніпровська Панорама» пише, що в Кирилівці є централізований полігон за декілька кілометрів від курорту, і у більшості баз є вивіз на нього, а прямого зливу з цього полігону в море немає і не було. Таким чином, вода в Кирилівці може бути навіть чистіша, ніж на деяких сусідніх курортах зі станціонарною каналізацією, які зливають «очищені» стоки прямо в море.

При цьому підкреслюється, що дійсно деякі недобросовісні бази відпочинку періодично намагаються економити і зливати відходи в лиман, але місцева влада і громадські організації ведуть досить ефективну боротьбу з цим явищем.

Журналісти «Дніпровської Панорами» припускають, що велике значення в цих інформаційних атаках грає автономність Кирилівки в плані влади. Селище невелике, на кілька тисяч жителів, де всі один одного знають. Жителі Кирилівки вибирають «своїх» — тих, кому довіряють у своєму «селі». «Чужинцю», нехай навіть авторитетному, тут реально важко «обратися».

У своєму огляді автор підкреслює, що в такого роду інформаційних атаках простежується замовний характер. Адже в Україні є і інші курортні місця з набором певних, набагато більш значущих проблем в сервісі, про яких медійний простір «чомусь» замовчує.

Незважаючи на це, навіть зараз на курорті повно баз відпочинку і готелів порівняно з хорошим сервісом і відносно недорогих, які завантажені майже на 100% на все літо ще з лютого місяця. У цьому можна переконатися самому, оцінивши кількість людей на пляжах Кирилівки, наприклад, за допомогою веб-камер.

У поточних реаліях мешканцям та власникам готелів в Кирилівці залишається тільки максимально привести в порядок свою сферу обслуговування та інфраструктуру, щоб просто не було очевидних приводів для появи чорних новин в медіапросторі. Бо не виключено, що атакуючі досягнуть своєї мети — змінять владу на свою користь, але далеко не факт, що не на шкоду шанувальникам курорту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, суспільство, фейкові новини, україна, змі, фейкові новини
В тему